16.1 C
Stege
lørdag, 24. september 2022

Turist-elbusser på vej til Møn

Hvis alt går efter planen, kan busserne være i drift allerede til sommer.

Mest læste

17 millioner kroner

– Det er så mange penge Energi- og fibernetkoncernen Andels bestyrelse har bevilget til et treårigt forsøg med eldrevne busser til Møn og Stevns.

Vi er utroligt glade for at være en del af forsøget med Andelsbusserne. Projektet falder rigtig godt i tråd med, at vi lige nu arbejder på at finde nye løsninger på de trafikale udfordringer, der er opstået i takt med den stigende turisme på Møn de seneste år. Forsøget med grønne Andelsbusser understøtter også vores ambition om at videreudvikle den bæredygtige turisme på Møn og den grønne omstilling i Vordingborg Kommune generelt. Vi ser også gode muligheder i at projektet kan spille sammen med de private initiativer, som de sidste par år har drevet en gratis turistbus på Møn. Der er mange spændende perspektiver i det her nye samarbejde” siger borgmester Mikael Smed.

De elektriske busser kan transportere omkring 50.000 turister til Møns Klint, Stevns Klint og andre attraktioner i nærområdet. Ambitionen er at busserne skal køre i pendul eller rutefart hele sommerperioden, og fredag til søndag resten af året. De nye busser forventes klar til afgang, allerede til sommer.

Begge kommuner ønsker at videreføre bussen, hvis projektet bliver en succes. Dog skal de løse den første af de praktiske udfordringer: at finde en lokal organisation der kan stå for at føre projektet ud i livet, og klare driften.

Du kan læse mere om projektet her

- Annonce -spot_img

Flere Nyheder

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her

- Annonce -spot_img

Seneste Nyheder