5.5 C
Stege
mandag, 11. december 2023

Svindel: Ældre kvinder franarret dankort

Mest læste

2 kvinder, begge 81 år, fik sig en noget af en overraskelse da kiggede på deres bankkonto forleden dag.

De har nemlig begge fået hævet et større kontantbeløb, uden at de vidste det.

Det er sket efter at de to kvinder er blevet kontaktet af gerningsmænd som har udgivet sig for at være fra “Digitaliseringsstyrelsen” og fra kvindernes pengeinstitut. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi beskriver hændelserne således:

“Den ene kvinde, der er fra Præstø, blev i mandags ringet op af en person, der udgav sig for at ringe fra Digitaliseringsstyrelsen. Han forklarede, at der i forbindelse med ændringen fra NemID til MitID var gået noget galt, og han “stillede hende om” til hendes pengeinstitut. Her blev hun vejledt om, at en medarbejder(!) ville komme forbi og hente hendes dankort. Kort efter ankom en yngre mand til kvindens adresse, og han fik udleveret dankortet. Det lykkedes ham efterfølgende at hæve et større, kontant beløb.”

“Onsdag blev den anden kvinde, som bor i Stege, ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra banken. De talte sammen, og “medarbejderen” havde held med at få overbevist kvinden om, at der var noget galt med hendes dankort, som derfor skulle ombyttes. Kort efter ankom den såkaldte medarbejder til kvindens bopæl, hvor han fik hendes dankort. Også her lykkedes det gerningsmanden at hæve et større, kontant beløb fra kvindens konto.”

Gerningsmændene beskrives som 25-30 år, dansk af udseende, kort hår og almindelig af bygning. Han havde sorte bukser og en hvid skjorte på. Det vides ikke med sikkerhed om der er tale om de samme gerningsmænd.

Opfordringen fra Politiet er klar: “Ingen offentlige myndigheder – hverken Digitaliseringsstyrelsen, den kommunale borgerservice eller politiet – ringer op og beder om oplysninger om NemId, dankort eller pinkoder. Og banker sender ikke hjælpsomme medarbejdere ud for at hente defekte betalingskort. Spred budskabet, tal med udsatte familiemedlemmer og ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4, hvis der er nogen tvivl.”

- Annonce -spot_img

Flere Nyheder

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her

- Annonce -spot_img

Seneste Nyheder