16.7 C
Stege
lørdag, 30. september 2023

Havvindmølleparken Kriegers Flak indviet

Mest læste

Mandag den 6. september blev Skandinaviens største havvindmøllepark indviet af Kronprins Frederik og en heldig skoleklasse fra Møn og der er nu officielt sat gang i de 72 havvindmøller på Kriegers Flak.

Når alle 72 havvindmøller snurrer rundt på en dag med masser af vind har Kriegers Flak en produktionskapacitet på 604 MW. Havvindmølleparken kan dermed levere strøm nok til, hvad der bruges hos 600.000 husstande i Danmark på et år. Med andre ord kan enkelt omdrejning på en mølle skabe nok strøm til at oplade intet mindre end 1.317 smartphones.

Det bliver dermed den største havvindmøllepark i, ikke kun Danmark, men også i hele Skandinavien. Det er samtidigt verdens første havbaseret udlandsforbindelse. Strømmen kan både sendes til Tyskland og Danmark.

De 72 vindmøller har hver en totalhøjde på 188 meter, og hvert fundament vejer op til 800 tons.
Vindmølleparken ligger i Østersøen, 15-40 kilometer fra den danske kyst. Vindmølleparken dækker et område på 132 km2, og der er blevet lagt omkring 170 kilometer undervandskabler. De 118 meter høje havvindmøller kan i klart vejr ses fra land på Møns Klint. Der er en udsigtspost inden i skoven lige ved Geocenter Møns Klint, så man kan få et godt blik af parken.

Møllerne ved Kriegers Flak begynder at producere strøm, når vinden er 4 sekundmeter. Når vinden er over 25 sekundmeter, bliver møllerne stoppet.

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen var til stede til at indvie Kriegers Flak havvindmølleparken sammen med erhvervsminister Simon Kollerup. Indvielsen fandt sted på Geocenter Møns Klint.
Erhvervsministeren kaldte det for et positivt stormskridt mod et grønnere Danmark.

Simon Kollerup lagde også i sin tale vægt på, at den grønne omstilling skaber vækst og arbejde. Havvindmølleparken har allerede givet plads til 100 lokale job, og mere end 600 arbejdspladser vil følge af, at Klintholm Havn er valgt som servicehavn for Kriegers Flak.

Borgmester Mikael Smed var også til stede på den store indvielse. Iklædt borgmesterkæden tog han godt imod Kronprins Frederik, Sveriges ambassadør i Danmark, Vattenfalls øverste chef Anna Borg og Lars G. Nordström, der er bestyrelsesformand for Vattenfall.

- Annonce -spot_img

Flere Nyheder

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her

- Annonce -spot_img

Seneste Nyheder