16.1 C
Stege
lørdag, 24. september 2022
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Særrundvisning på Liselund Slot og den Romantiske Have

28. august

300kr.
Liselund Slot

I anledning af at Danish Club har udvalgt de 50 smukkeste haver i Danmark – byder vi indenfor i flere af dem, her i blandt på det helt fantastiske og velbevarede Liselund slot og Have på Møn.  Kom med på denne særrundvisning hvor forvalter Bo Feldvoss giver Danish Club’s medlemmer en fortælling om  adelsparret Antoine og Lisa de la Calmettes lystslot og deres romantiske have.

Her på stedet kan man stadig fornemme parrets store kærlighed til hinanden, til kunsten og til tidens tanker.

Fortællingen starter i det smukke, stråtækte lystslot med det elegante nyklassicistiske interiør, hvor man blandt andet hører historien om en abe og et jordskælv i Lissabon, der ikke kun ændrede Antoines liv, men også hele periodens verdensbillede.

Derefter går vi på en vandring i Liselund Have, der hurtigt blev et yndet motiv for guldaldermalerne, og som fortsat regnes blandt Danmarks ypperste romantiske haver.

I haven er monumenter strøet ud over de grønne skrænter som små kærlighedsbreve, men Liselund er ikke kun fortællinger om kærlighed. Liselund leder også sine gæster ud på farefulde rejser af refleksion, poesi og gys, som når man via spinkle broer og smalle stier drager ned til Djævlekløften.

På glædeligt gensyn – du kan roligt glæde dig!

Liselund Slot & The Danish Club

Ps. Tag madpakken og nyd den i haven eller kombiner dit besøg med frokost og eller te og kaffe på Liselund Ny Slot.

Læs mere her.

Sted

Liselund
Langebjergvej 4
Borre, 4791 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
55 81 21 78